Tonerek és tintapatronok

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Irodaszerek és iskola

Egy kompakt nyomtatót választunk a távmunkához

Ha legalább néhány napot távmunkában dolgozik, értékelni fogja azt a nyomtatót, amely bizonyos mértékig összehangolja a munkafeladatait. Otthoni térben inkább egy kompaktabb készüléket választ, amely nem foglal sok helyet. Kiválasztásunkat a heti 1-2 alkalommal otthonról dolgozó rendszeres felhasználó igényei alapján választottuk ki, akinek gyors hozzáférésre van szüksége a dokumentumok monokróm nyomtatásához.

Főbb követelmények

- megfizethető nyomtató

- fekete-fehér nyomtatás lézeres minőségben

- a készülék kompakt mérete

- vezeték nélküli kapcsolat

- mobil nyomtatás támogatása (Apple AirPrint) 

Ezekkel az elsődleges követelményekkel kezdtük meg az új nyomtató kiválasztását a Home Office számára. A 200 euró alatti árkategóriába tartozó modellek kerültek a listára, amelyek több kereskedőnél is kaphatók. 

Xerox WorkCentre 3025BI

A Xerox egy praktikus univerzális nyomtató lézerminőségű fekete-fehér nyomtatáshoz. Ennek a modellnek a kompakt kialakítása garantálja az elhelyezést még kisebb helyen vagy közvetlenül a munkaasztalon is. Ami a csatlakozást illeti, szabványos Wi-Fi hálózattal megfelel a követelményeinknek. Támogatja a mobileszközökről és az Apple AirPrintről történő nyomtatást.

A többfunkciós eszköz lézeres technológiával nyomtat 600 x 600 Dpi felbontásban (1200 x 1200 Dpi legmagasabb minőség). A nyomtatási sebesség körülbelül 20 oldal percenként, az első oldal 8,33 másodperc alatt készül el. Az adagolótálca kapacitása 150 lap, a kimeneti kapacitása pedig 100 lap. A maximális havi leterheltség 15 000 oldal. 

A Xerox WorkCentre 3025BI egy univerzális eszköz, amely három teljes értékű funkciót kínál a nyomtatáshoz, másoláshoz és szkenneléshez. Intuitív kezelőpanellel rendelkezik a nyomtatási feladatok kényelmes végrehajtásához, valamint könnyen cserélhető többcélú patronnal is.

Ezt a modellt a felhasználók ellenőrizték, mert már régóta a piacon van. A hátránya a kis információs szegmenses kijelző, amely 2 soros fekete-fehér kijelzőn mutatja az alapvető információkat. És talán egy kicsit az elavult design, vagy inkább egy ilyen klasszikus irodai kialakítás. Bár a méret kompakt, ebben a kategóriában vannak kompaktabb készülékek is.

HP LaserJet M140w All-in-One

Ez a modell méretét tekintve elképesztően kompakt. Valóban egy olyan eszköz, amelyet bárhová elhelyezhet, és nem foglal sok helyet sehol. A fő jellemzők a kialakítás és a vezérlés minimalista egyszerűsége.

Lézeres minőségben nyomtat A4-es formátumban, 600 x 600 dpi felbontással. 22 oldalt nyomtat percenként. A papírkapacitás 150 lap a bemenetnél és 100 lap a kimenetnél. Ez a modell vezeték nélküli csatlakozást és mobileszközről történő nyomtatás támogatását, valamint az Apple AirPrint funkciót tartalmazza. Mindene megvan, amit elvártunk ettől a mdelltől. Ez is egy univerzális többfunkciós eszköz, ahol nyomtatás, másolás és szkennelés is található egy készülékben.

A többfunkciós HP LaserJet M140w All-in-One valószínűleg a legkompaktabb lézereszköz a kiváló minőségű monokróm nyomtatáshoz. Megint rontja a kis kijelző, de az alapműveletekhez elég. Előnye azonban, hogy ez a modell opcionális HP+-val rendelkezik. Vagy úgy dönt, hogy kihasználja a HP Instant Ink előnyeit, vagy nem.

Az utolsó vagy inkább kettő modell a Brother gyártó portfóliójából származik. Ez a HL-L2442DW egycélú monokróm lézernyomtató és az univerzális többfunkciós DCP-L2532DW.

Brother HL-L2442DW

Ez a lézernyomtató modell kompaktabb, mint a másik Brother modell. Azonban mindent felajánl, amire szükségünk van. Minőséget a lézertechnológiával, vezeték nélküli kapcsolatot Apple AirPrint támogatással és egyszerű kezelést. Bemeneti kapacitása 250 papírlap és 150 lap a kimeneté. A havi leterhelés maximum 35 000 nyomtatott oldal. Az A4-es nyomtatási sebesség 1200 x 1200 dpi felbontás mellett 30 oldal percenként. Az első oldal kinyomtatása 8,5 másodperc alatt történik. Ha korábban kritizáltuk a korábbi modellek kis kijelzőjét, akkor ebben a modellben egyáltalán nincs. Viszont támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást, ami előny.

A második Brother modell egy többfunkciós eszköz, amely nyomtatási, másolási és szkennelési funkciókat kínál. Kicsit robusztusabb a mérete. A vezeték nélküli kapcsolat, az Apple Airprint támogatás és a lézernyomtatás minősége tekintetében minden követelményünknek megfelel.

Brother DCP-L2532DW

2400 x 1200 Dpi felbontásban nyomtat, A4-es formátumban. 30 oldalt nyomtat percenként, és 8,5 másodperc alatt készíti el az első nyomatot. A papírkapacitás a bemeneten 250, a kimeneten 150 lap. Ez a modell támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást is. 

Ami ezeket a modelleket illeti, a paraméterei többé-kevésbé kiegyensúlyozottak. Árát tekintve a Brother HL-L2442DW modell olcsóbb, mivel ez egy nyomtatási funkcióval rendelkező egycélú nyomtató. A többi modell univerzális multifunkciós, ahol a nyomtatás mellett másolás és szkennelés funkciót is kap.

A HP LaserJet M140w All-in-One modell rendelkezik a legkompaktabb méretekkel, ami valójában egy nagyon kicsi multifunkcionális, friss, fehér dizájnnal. Eddig ez a kedvencünk. Ezt a modellt még egy záródobozban is láttuk, ahol kényelmesen elfért, és nyomtatáskor elég volt ezt a helyet kinyitni. Ha mobiltelefonról ad meg nyomtatási feladatokat, az gyors és kényelmes.

Azonban még egy dolog érdekel minket, ez pedig a nyomtatási költségek. Ezen modellek közül melyik rendelkezik a legelőnyösebb arányban a festékkazetta árával és kapacitásával.

A standard változatban egy eladónál az alábbiak szerint sorolnánk fel az előnyöket költségek szerint:

A Xerox WorkCentre 3025BI nyomtatási költsége (a toner ára és hozama) 61,90 euróért 1500 oldal nyomtatást kap, és egy nyomtatási oldal 0,04 euróba kerül

A Brother HL-L2442DW 43,90 euróért 1200 oldalt kap 0,03 eurós oldalárral

A HP LaserJet M140w 43,90-ért 950 oldalt kap, a nyomtatási ára pedig 0,04 euró lesz egy oldalért

Brother DCP-L2532DW 41,90-ért, 1200 oldal nyomtatása 0,03 euróért oldalanként

El kell ismernünk, hogy ebben az esetben ez több mint egyenlő. Leginkább a Brother DCP-L2532DW és a HP Laserjet M140w modellek érdekeltek bennünket. Kis méretüknek, friss dizájnjuknak és a HP+ feltételek elfogadása nélkül is működőképességüknek köszönhetően az élen vannak.